oefentherapie Mensendieck en de Schroth therapie

Houding en beweging

Oefentherapie Mensendieck geeft inzicht in de oorzaken van langdurige gewoontes die tot klachten kunnen leiden. Vaak zijn spiergroepen verkrampt / verkort en andere spiergroepen te lui / laks. Door bewustwording van je lichaam kan je ook de oorzaak van de klacht beïnvloeden. Het geeft je daardoor het gevoel zelfredzaam te worden, wat bevrijdend kan werken. Er wordt veel met ontspanning- / spanningsbalans en ademhaling gewerkt tijdens correcties van houdingen en bewegingen.

Een lijst met uiteenlopende verwijsindicaties en brochures vindt je bij   https://oefentherapie.nl/

Scoliose en Kyfose

De Schroth therapie is een 3-dimensionale behandelmethode specifiek voor scoliose en kyfose zoals M.Scheuermann. Het doel van deze therapie wordt door middel van rekoefeningen, mobilisaties door de therapeut, isometrische en algemene spieropbouw, ademhaling en shiften bereikt:

  • correctie en stabilisatie van de wervelkolom tijdens houdingen en bewegingen
  • reductie en afremmen van de progressie van de scoliose
  • shiften
  • pijnvermindering
  • ter ondersteuning van een BRACE-behandeling of correcties ná een SPONDYLODESE (corrigerende operatie)
  • niet alleen voor jongeren in de groei, maar ook bij volwassenen en ouderen is dit een prima methode, zoals bij arthrose van de lumbale wervelkolom / osteoporose / zijwaarts afglijden van een lumbale wervel

Ik werk graag met kopieën van de röntgenbeelden om effectief met de Cobbsehoek (Apex) en rotaties van de wervelkolom te kunnen werken. Deze rotatie-component kan ik, indien nodig regelmatig met een scoliosemeter in graden meten.

Verder is er een samenwerking met het UMC+ in Maastricht en ben ik één van de Scoliose Specifieke Oefentherapeuten (SSO).                             We hebben 2 maal per jaar een overleg met de Orthopedische Chirurgen, bracemakers, therapeuten en gastsprekers.

 

 

 

 

 

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten ontleend worden.