Behandelingen

Als je geen verwijzing hebt van de huisarts of een specialist, dan kan je ook via de directe toegankelijkheid DTO een afspraak maken; ook dit wordt vanuit de aanvullende verzekeringen vergoed en je beslist zelf of de huisarts op de hoogte gebracht wordt.

In de praktijk in Maastricht kan je de gehele week en met de mogelijkheid op zaterdagochtenden voor de Mensendieck- en Schroth therapie bij mij terecht.

In het Beek op donderdagmiddagen voor de Schroth therapie.

Ik geef ook behandelingen aan huis of in een instelling en screening van werkplekken.

Duur

De eerste keer is het 45 minuten voor intake en onderzoek, daarna duurt een behandeling 30 minuten.

Kosten

Overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden afhankelijk van jouw aanvullend pakket vergoed.

Kinderen  tot 18 jaar krijgen vanuit de AWBZ 18 behandelingen per jaar, daarna wordt het vergoed uit een aanvullende verzekering. Bij een chronische indicatie is er een volledige dekking, zonder dat de eigen bijdrage wordt aangesproken.

Volwassenen  kunnen vanaf de 21ste behandeling een chronische indicatie krijgen vanuit de AWBZ; er wordt dan wel jaarlijks aanspraak gemaakt op de eigen bijdrage. De eenmalige eerste 20 behandelingen moet je wel zelf betalen en vallen onder de aanvullende verzekering; deze kosten zijn eenmalig ook wanneer een behandeling jaren zal duren!

Tarieven 2023


eerste afspraak intake - onderzoek

€   48,00

behandeling in de praktijk

€   36,00

toeslag op tarief voor een behandeling aan huis

€   23,00

verslaggeving aan derden

€   36,00

verzuimtarief

€   27,00

*   Verzuimtarief geldt voor alle afspraken die niet tenminste 24 uur van te voren zijn afgezegd. Deze kosten worden NIET door uw zorgverzekeraar vergoed en worden bij u in rekening gebracht.

*   Cliënten uit België: de behandelingen voor oefentherapie Mensendieck en Schroth therapie worden alleen vergoed als u in Nederland verzekerd bent.

                                                           

één van de oefeningen                           in zit: de scoliose is zichtbaar               actieve correctie van de rug