Behandelingen

Zijn alleen op afspraak.

Als je geen verwijzing hebt van de huisarts of een specialist, dan kan je ook via de directe toegankelijkheid DTO een afspraak maken; ook dit wordt vanuit de aanvullende verzekeringen vergoed en je beslist zelf of de huisarts op de hoogte gebracht wordt.

In de praktijk in Maastricht kan je de gehele week en in Beek alleen op donderdagmiddagen voor de Schroth therapie terecht.

Ik geef ook behandelingen aan huis of in een instelling en screening van werkplekken.

Kosten

Overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. De behandelingen worden afhankelijk van jouw aanvullend pakket vergoed.

Kinderen  tot 18 jaar krijgen vanuit de AWBZ 18 behandelingen per jaar, daarna wordt het vergoed uit een aanvullende verzekering. Bij een chronische indicatie is er een volledige dekking, zonder dat de eigen bijdrage wordt aangesproken.

Volwassenen  kunnen vanaf de 21ste behandeling een chronische indicatie krijgen vanuit de AWBZ; er wordt dan wel jaarlijks aanspraak gemaakt op de eigen bijdrage. De eenmalige eerste 20 behandelingen moet je wel zelf betalen en vallen onder de aanvullende verzekering; deze kosten zijn eenmalig ook wanneer een behandeling jaren zal duren!

TARIEVEN  in  2024

eerste afspraak intake - onderzoek

€   49,50

behandeling in de praktijk

€   37,75

verslaggeving aan derden

€   36,00

verzuimtarief van 7

€   28,30

*   Verzuimtarief geldt voor alle afspraken die niet tenminste 24 uur van te voren zijn afgezegd. Deze kosten worden NIET door uw zorgverzekeraar vergoed en worden bij u in rekening gebracht.

*   Cliënten uit België: de behandelingen voor oefentherapie Mensendieck en Schroth therapie worden alleen vergoed als u in Nederland verzekerd bent.

                                                                                                                 

     één van de oefeningen                                                 in zit: de scoliose is zichtbaar                                          actieve correctie van de scoliose